• Çekmeköy’de Tarım Arazileri “RANT” kapısı mı?
    • Çekmeköy’de Tarım Arazileri “RANT” kapısı mı?
      Çekmeköy’de Tarım Arazileri “RANT” kapısı mı?
      Çekmeköy Belediyesinin Zabıta ve Yapı Kontrol Müdürlüğünün gözü önünde ALP HİNDİYE SAĞLANAN ''MİLYONLUK'' RANT'IN içinden birde Ak Parti Çekmeköy İlçe Başkan Yardımcısı çıktı...
      23 Ocak 2020 21:45
      Son Güncelleme:23 Ocak 2020 21:45
      4039

      Çekmeköy Koçulu mahallesindeki 12539 m2 yüzölçümlü 0 ada /175 parselde yapımı
      gerçekleşmiş fabrika binası ile ilgili, 1/1000 lik planlarda Emsal "0 olduğu (imara kapalı) ve Plan fonksiyonunun da " Tarımsal Niteliği Korunacak Alan, Kısmen Pasif Yeşil Alan ve Kısmen de Refüj Alan, ibaresi ile planlanmışken, anılan parselde ALP HINDI ÜRETİM SAN.TIC LTD ŞTİ. tarafından yaklaşık 6,000 m2 yüzölçümü alan büyüklüğünde ve 10 metre yüksekliğinde devasa nitelikte bir fabrika binası  Çekmeköy belediyesinin zabıta ve yapı kontrol müdürlüğünün gözü önünde Çekmeköy Ak Parti İlçe Başkanı Sacettin Eyüpoğlu Mimarlığında veya İnşaat Mühendisliğinde yapıldı…

      Bahsi geçen arazi, TARIMSAL NİTELİĞİ KORUNACAK ALAN statüsünde olup, burada böyle bir yapının inşa edilmesi kanunen suç niteliğinde iken, bu alanlarda meri 1/100 000 ölçekli İstanbul Çevre Düzeni Planın Tarımsal Niteliği
      Korunacak Alanlara ilişkin plan notu geçerlidir. 
      Tarım alanlarında yapılacak tarım veya hayvancılığa yönelik yapılarda köy yerleşik alanına mesafesi, köy yerleşik alanına etkileri hakim rüzgar yönü, oluşturacağı koku veya atıklarının önlenmesi açısından gereken tedbirlerin alınması hususlarında ilgili kurumlardan (İl Tarım Müdürlüğü, İBB Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve Çekmeköy Belediye Başkanlığı vb) uygun görüş alınmadan uygulama yapılamaz hükmü geçerlidir. 
      Bu fabrikada herhangi bir hayvan yetiştiriciliği değil otomasyona dayalı hindi kesimhane ve paketlemesi yapılacağı iddialar arasında iken diğer yandan 15.06.2009 onanlı 1/100.000 Ölçekli İstanbul Çevre Dúzeni Planı plan notlarının "Tarımsal Niteliği Korunacak Alanlar'a ilişkin 13.04 2012 gün ve 885 sayılı İstanbul Büyükşehir kararı ile değişikliğe uğramış olan uygulama hükümlerinde ise,

      “Tarımsal niteliği korunacak alanlarda yapılacak tarımsal amaçlı yapıların yapılaşma koşulları, ilgili kurumların çalışma ve görüşleri (jeolojik ve hidrojeolojik özellikler, hassas ekosistemler. Arazi kullanım planları gibi) göz önünde bulundurularak tarımsal amaçlı arazi kullanım planına göre belirlenecektir." şeklinde plan notlarının düzenlendiği görülmektedir.
      Gerek plan fonksiyonu, gerek Ömerli Baraj havzası ve gerekse diğer mevzuat hükümleri gereği anılan parselde böyle bir yapının inşa edilmesi imkânsız olduğu görünürken böyle bir yapı nasıl olurda hangi izinle yapılabilir.
      Bölge halkı,Yapılan fabrika binasının köy yerleşik alanı bölgesinde ve çevresinde konut türü yapılanmaların olması, kurulacak hindi kesimhanelerinin derelere ve Ömerli Barajına yaratacağı tahribatlar, köyde yaşayanların yaşayacağı mağduriyetler dikkate alınarak bu yapının buradan kaldırılması istemektedirler.
      Öte yandan bu yapı yapılırken Belediye idaresindeki ilgili kişiler (Belediye Başkanı, Sorumlu Başkan yardımcıları ve müdürleri) bu konuda kanunsuz bir işleme göz yumduklar ve kamusal yetkilerini kamu menfaatleri için değil belli bir kişi ya da grubun menfaatleri için kullandıklarından dolayı GÖREVLERİNİ KÖTÜYE kullanarak KAMU SUÇU işlemiş olduklarını ifade eden bölge halkı,
      1. Çekmeköy Belediye Başkanlığı Anılan parselde yapılan fabrika binası ile ilgili  inşaat izni veya Ruhsatı verdi ise (İlTarım Müdürlüğü, İBB Çevre Konuma ve Kontrol Müdürlüğü, İSKİ, DSİ ve vb) kurumlardan uygun görüş alınmış mıdır?
      2. Tarımsal niteliği korunacak alanlarda yapılacak tarımsal amaçlı yapıların yapılaşma koşulları, ilgili kurumların çalışma ve görüşler (jeolojik ve hidrojeolojik özellikler hassas ekosistemler, arazi kullanım planları gibi) göz önünde bulundurularak tarımsal amaç arazi kullanım hakkında bir plan notu var mıdır?
      3. Anılan parselde devam eden inşaatın
      Ruhsat
      İmar durumu
      Proje
      Aplikasyon krokisi
      Kot kesitlerinin
      Yapı İnşaat iş bitirme tutanakları varmı dır?
      İlgili fabrika binasında imara, İskana, İski yönetmeliklerine ve Tarım Arazilerinin Korunması ve Kullanılmasına Dair Yönetmelilere aykırılıklar var ise inşaatın derhal durdurulması yapıda faaliyete geçen işyerinin mühürlenmesi gerekmiyor mu? Sorularını hem Çekmeköy belediyesine hem de İBB Yetkilerine sorarak bu türden yapılar ile tarım Arazilerinden Milyonluk Rant’ların kazanılmasının önüne geçilmesini istiyor.

       

       

      Yorum Yazın

      Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Aybastı Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.